Redan nu driftar och underhåller Saab mycket av den militära utrustningen i Sverige. Ett exempel är uppdraget för det svenska flygträningssystemet, SK 60 – alltså flygplanen för att träna piloter till flygvapnet.

– 2009 fick vi ett kontrakt som spänner över sju år där vi har totalansvaret för att drifta SK 60-systemet. Piloterna ska alltså kunna kliva ut på plattan, och när de kommer tillbaka direkt sätta sig i planet igen. Vi ska då ha plan klara för start – färdigservade och tankade, och är planen kommer tillbaka tar vi hand om dem igen.

Utöver den praktiska hanteringen av flygplanen sköter Saabs personal även datan från övningen. Den används av piloterna och deras tränare för debriefing – en genomgång av vad som hänt och vad man borde göra annorlunda nästa gång.

Analysförmåga och kontroll
Lars Granlöf, som mottog utmärkelsen CFO of the year 2004, är klar över vilka personliga kännetecken som lyfter honom i CFO-rollen.

– Jag håller god ordning, och det är nödvändigt att ha kontroll. Andra viktiga egenskaper är analysförmåga - att jag snabbt kommer in i saker och snabbt kan avgöra vad som är viktigt. Och så driver jag saker. Utifrån den feedback jag fått tror jag även att jag är en bra chef – jag ser till att skapa ett sammansvetsat gäng som fungerar väl tillsammans.

Fakta

Yrke: CFO Saab.
Ålder: 49 år.
Bor: I Stockholm.
Karriär: Började som CFO på Saab 2007. Dessförinnan revisor under åtta år, varav auktoriserad de sista tre. Började 1994 som controller på Incentive, som senare blev Gambro, och gick därefter vidare till Treasurer innan han blev företagets CFO.
Utbildning: Civilekonom från Handelshögskolan i Stockholm.
Utmärkelser:
• CFO of the year 2004 (delas ut av Affärsvärlden, Accenture och Hyperion).
• Pris för bästa årsredovisning 2003 bland de stora företagen på Stockholmsbörsen.
• Risk Transparency Award 2006 från Ernst & Young för bästa avsnittet om Riskhantering i årsredovisningen 2005.