Hon var väldigt sugen på att testa om hon kunde jobba i Sverige, för det hade hon inte gjort på länge. Och aldrig på den nivån som hon är yrkesverksam på i dag, berättar Karin Sandsjö, CFO och interim vd på Netonnet.

– När jag lämnade Sverige var jag controller. Jag byter väldigt sällan företag och har egentligen bara haft två arbetsgivare. Om jag någon gång skulle komma hem igen ville jag testa hur det skulle vara att vara CFO på ett publikt bolag i Sverige.

Chansen dök upp av en slump när Karin under 14 år ägnat sig åt en internationell karriär på dotterbolagsnivå i mjukvarujätten Microsoft.
Under åren på Microsoft hade Karin blivit kontaktad av olika headhunters men konsekvent tackat nej till fortsatt kontakt. Det var när hon jobbade som CFO i Paris som hon fick ett erbjudande som kändes rätt.

– Hela processen gick jättesnabbt. Från det första samtalet till att jag skrev på kontraktet tog det inte mer än fem veckor.

Netonnet lockade Karins nyfikenhet på hur det fungerade på huvudkontor.

– Det är en markant skillnad från att vara på ett stort dotterbolag i en stor amerikansk koncern – som är fantastiskt att jobba i, där man alltid har någon att fråga, en backup. Men hur gör man när det faktiskt inte finns någon annan att vända sig till? Det var jag jättenyfiken på.

Efter ett första möte i Sverige med rekryteraren flög Karin bara några dagar senare över till Sverige igen, denna gång till Borås.

– Jag träffade ett antal representanter på Netonnet, bland annat mina kollegor i ledningsgruppen och Anders Halvarsson, som även var den som rekryterade mig.

Efter några dagars betänketid flög Karin över till Borås igen.

– Då träffade jag Anders Halvarsson under en riktigt lång lunch på fem och en halv timme. Vi var ju tvungna att känna på varandra – kunde vi jobba ihop?

Sida 1 / 11

Innehållsförteckning