Karin går in som Chief of Staff och beskriver sin roll som extremt frikopplad, eftersom det är en nyinsatt roll och det finns stora möjligheter utveckla innehållet under resans gång.
– Jag hade inte gått in som CFO i bolaget eftersom jag anser att man borde ha en CFO med kunskap om amerikansk börsnotering när man ska börsnotera ett bolag på amerikanska börsen. Jag anser inte att jag har den kompetens som behövs. Att däremot gå in och vara Chief of Staff, helt enkelt en skuggfigur till vd, och se till att saker och ting blir gjort, det passar mig. Det är ett perfekt sätt att lära sig bolaget.

Karin var redan när hon fick frågan om att bli interim vd på Netonnet tydlig med att hon inte ansåg sin profil vara rätt för att ta över vd-rollen långsiktigt. För att företaget ska kunna växa vidare krävs en vd med erfarenhet från detaljhandeln.

– Men efter att ha lett företaget så länge som jag gjort blir det lite svårt att kliva tillbaka i samma organisation. Jag har förmånen att ha en otroligt kompetent ägar- och styrelsekrets som ser detta. De var villiga att erbjuda mig en annan tjänst, men så fick jag detta andra erbjudande.

– När man är igenom ett sådant här rejs som Netonnet har varit – ett turnaround-projekt utav guds nåde – har jag bara ett sätt att jobba, och det är med total ärlighet. Jag pratade med det amerikanska företaget i tio minuter, sedan ringde jag och snackade med Netonnets ägare och sa att jag hade fått ett samtal som jag tänkte följa upp.

Eftersom ägarna hela tiden känt till Karins agenda har de kunnat samordna företagets aktiviteter.

– Aldrig i livet att jag vill att det ska komma som en chock för bolagets styrelse och ägare nu när vi har fått det på fötter igen. Vi vet inte riktigt när hand over sker, men jag är kvar tills den nya vd:n kommer loss, vilket jag uppskattar blir någon gång framåt vårkanten eller försommaren. Det är på de premisserna som det rysk-amerikanska bolaget har anställt mig. Den nya vd:n blir Harald Ennen, i dag vd på Order Nordic.