Att allt skulle gå smidigt var självklart för Karin. Det är så det ska gå till.

– Lägger man manken till fungerar det. Alla som varit involverade har ett extremt engagemang i Netonnet. Det är en naturlig följd av att ha varit involverad i något som varit så intensivt. Då vill man ju inte bara skjuta ut sig själv och känna att det inte finns någon som tar hand om företaget – det är ju en förfärlig känsla.

Harald Ennen är visseligen fullt kompetent även som CFO, men eftersom Netonnet har helt andra förutsättningar i dag går han endast in i vd-rollen.

– Eftersom vi har outsourcat ekonomiavdelningen och inte är börsnoterade har Harald tid att fundera igenom hur han vill ersätta den del av mig som agerat som CFO.

Lämnar Sverige
För Karin känns det nu konstigt att lämna Sverige.

– Den har jag tänkt fram och tillbaka på. Och så tänkte jag att ”Jaja, jag har ju förverkligat det jag ville göra. Och jag kunde fungera i ett svenskt bolag i Sverige”. Avböjer jag erbjudandet är det faktiskt så att jag säger nej till något som jag kommer att fundera på i hela mitt liv. Tänk om det hade fungerat? Det fungerar inte att be dem återkomma om två år, så det är nu eller aldrig.

– Jag tänkte att jag helt enkelt fick tänka om. Jag flyttar till Seattle. Det nya är riktigt roligt, med det är samtidigt riktigt tråkigt att lämna Netonnet. Jag tror att det är så man ska avsluta en tjänst, att det ska vara tråkigt att lämna sina kollegor, Man går till, inte ifrån.

Sida 11 / 11

Innehållsförteckning