Mobilitet kan hjälpa företag att utveckla sin verksamhet och affär, men hur gör man för att dra nytta av detta? Det är temat för konferensen Nolldistans som Telekom idag arrangerar 22 november i Stockholm.

Här kommer bland annat Conny Björnehall, mobilitetsexpert på Sogeti, att förklara varför mobilitet är viktigt och hur den kan hjälp ett företag att utveckla och nå nya affärsmål. Rebecka Birgersson, projektledare på konsultfirman Ucit, följer upp med att berätta hur man skapar en mobil strategi som kan öka företagets konkurrenskraft.

När medarbetarna blir mer mobila och spenderar mindre tid på kontoret ställer det nya krav på ledarskapet. Tina Koski, specialist på strategisk kompetensförsörjning på Uclarity, kommer att dela med sig av sina erfarenheter om bland annat hur man bygger teamkänsla i mobila team och hur man leder anställda som man inte träffar personligen varje dag.

Det kommer också att finnas företrädare för företag som arbetar mycket med att öka sin mobilitet. Jetpack är ett sådant där en ny app förenklat vardagen för förarna . SKF ligger också långt fram i arbetet med att arbeta mobilt och Sandy Shagram, ansvarig för SKFs Mobility och App Center of Excellence, kommer att berätta om det arbetet.

För att lyckas med en satsning på ökad mobilitet krävs det att man har rätt verktyg. Här ska Andreas Lönnmo, nationell enhetschef för mobilitet på Atea, ge tips som vilka verktyg som behövs och vilka fallgropar man behöver se upp med.

Slutligen ska Torbjörn Lundahl, ansvarig för nationella forskningssatsningar på Ericsson, tala om 5G som är nästa generations mobilteknik. Vad 5G är, när det kommer och hur den kan förändra våra arbetsliv är några frågor han kan ge svar på.